Wat is het Creatief Platform?

In elke stad en/of dorp proberen creatieve ondernemers allemaal hun weg te vinden op hun eigen manier. Een atelier aan huis, tekenlessen in het buurtcentrum, creatieve kinderpartijtjes of misschien wel kooklessen. Vaak allemaal tegelijk ergens op een woensdagmiddag vissend in een vijver van dezelfde doelgroep. In deze tijd is het niet makkelijk overeind te blijven staan. Hartstikke jammer, omdat al deze ondernemers vaak allemaal dezelfde ideologie nastreven. We willen er middels dit platform samen met andere creatieve ondernemers alles aan doen zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met creativiteit. We verbinden op deze manier creatief ondernemers waardoor docenten, zzp’ers, creatievelingen, hobbyisten en kunstenaars vanuit eigen kracht en trots samenwerken aan de versteviging van de creatieve sector.

Vaak gehoorde opmerkingen/problemen zijn:

-Hoe kom ik aan genoeg kinderen voor mijn activiteit? Kinderen gaan vaak al 2 keer per week naar sport en als ze daarnaast nog iets cultureels kunnen doen, vaak naar een grotere dans- of muziekschool.

-Hoe maak ik PR voor mijn eigen activiteiten, een eigen website moeten onderhouden? Advertenties in de krant, die vaak veel geld kosten en social media (goed onderhouden) kost heel veel tijd!

-Ik probeer een product te verkopen (bijvoorbeeld zelf gemaakte sieraden) maar het brengt te weinig op in verhouding met de materiaalkosten en arbeidsuren. 

Een goed voorbeeld van hoe zo'n samenwerking eruit kan zien:

Theaterschool Marmelijn is een echt begrip in Baarn. Het bestuur wordt gevormd door vrijwilligers en ouders van de leerlingen en samen met enkele vaste docenten zetten zij zich hard in de theaterschool optimaal te laten draaien. Ook zijn zij lid van het platform van Bureau Prikbord. Samen streven wij hetzelfde na, zoveel mogelijk kinderen de kans geven kennis te maken met theater, dans en zang! Dit betekent dat Bureau Prikbord probeert zoveel mogelijk bij te dragen aan de PR van de theaterschool. Marmelijn geeft geregeld workshops tijdens onze vakantieactiviteiten, om kinderen te enthousiasmeren. We helpen hen zo veel mogelijk gebruik te maken van social media, en uitdelen van flyers bij onze theater(kinder)feestjes. Een fijne samenwerking in de hoop dat Marmelijn nog heel erg lang een begrip mag blijven!


Download
Het Creatief Platform Plan
Lees hier meer over het Creatief Platform. En lees of jij hier aan mee wilt doen.
Plan Creatief platform.pdf
Adobe Acrobat document 220.2 KB